10 grymma marknadsföringskanaler för din blogg

november 28th, 2009 by Kristoffer Leave a reply »

Pie ChartDet finns det massor med saker du kan göra som bloggare (förutom att vara bra på att blogga) för att äka trafiken till din blogg. Till ert förfogande finns det en rad olika tjänster och aktiviteter på nätet som kan göra stor skillnad.

Det ska dock påpekas att utan bra innehåll, uppdaterad blogg och att våga sticka ut kommer du inte långt med din blogg. Skriv om det du älskar och inte vad du åt till frukost (så vidare inte din blogg är nischad mot just frukost 🙂 )

#1 Twitter
Snabbt, smidigt och enkelt. Många (om inte alla) PR-geeks hänger på Twitter idag. Med rätt text och länk kan du bli re-tweetad i all evighet.

#2 Facebook
Många polare och stort kontaktnät i Facebook? Gör dig själv en tjänst och utnyttja det till din fördel. Släng in din RSS-feed åtminstone!

#3 Pusha.se
Få ut dina senaste blogginlägg hos Pusha. Tycker folk om det som skrivs kommer de pusha upp dig och du får hög exponering, vilket innebär mer trafik.

#4 Digg.com
Originalet för tjänster som Pusha (så vitt jag vet?). Din blogg bör dock vara på engelska.

#5 Nyligen.se
Listar de senaste blogginläggen och kan leda riktigt mycket trafik till din blogg med rätt blogginlägg.

#6 Newsdesk.se
Om du skriver långa och matnyttiga artiklar, varför då inte köra ut en snygg pressrelease? Newsdesk finns även i gratisversion!

#7 Bloggportalen
Stort bloggnätverk, ägs av aftonbladet (sluta bua). Fungerar ganska bra.

#8 Bloggnytt
Pinga bloggnytt automatiskt och få dina senaste blogginlägg listade.

#9 Twingly
Det bästa bloggnätverket som finns. Har alltid fungerat för mig när man refererar till andra sidors artiklar och nyheter som använder Twingly. Leder mycket trafik från större sidor!

#10 Kommentera andras blogginlägg
Var aktiv i andras bloggar. Skriv kommentarer och tyck till!

Känner du till fler bra kanaler? Dela gärna med dig!

Advertisement

Kommentera