Jag provar på 10 minuters optimering från TkJ

december 2nd, 2009 by Kristoffer Leave a reply »

I vanligt ordning skriver Tommy bra inlägg och jag är en av hans cirka 10 000 dagliga läsare. Idag publicerade Tommy ett inlägg om hur man kan öka trafiken till sin blogg efter bara 10 minuters arbete. Det handlar om att ta vara på gamla blogginlägg som ger en stadig ström av besökare. Detta göra man genom att analysera vilka blogginlägg det handlar om och vilket sökord eller sökfraser som lett besökarna till blogginlägget.

Google Analytics

Google Analytics

Sökmotoroptimering har blivit ett av mina intressen under 2009 och jag läser regelbundet SEO-relaterade artiklar och blogginlägg. Men, nu tänkte jag faktiskt följa ett av de tusentals tips som har publicerats på nätet, nämligen ”10 minuter som ger massor av nya bloggbesökare!” av TkJ.

Min checklista

 • 1. En blogg som varit igång ett tag och ett gäng äldre bloggposter [CHECK]
 • 2. Google Analytics [CHECK]]
 • 3. Tålamod [CHECK]
 • 4. Välj ut fem sidor [CHECK – 3]
 • 5. Kika på vilka ingångssökord som lett till sidorna [CHECK]
 • 6. Ta reda på vilken placering mina inlägg har på dessa sökord [CHECK]
 • 7. Använd verktyget från Sökmotorkonsult.se och se vad jag kan förbättra [CHECK]

Blogginläggen och sökorden jag valde
Eftersom det var brådis för att hinna med allting på 10 minuter valde jag snabbt två blogginlägg med totalt två sökord som jag vill topplacera.

Länka till gamla blogginlägg [CHECK]

Som Tommy skrev använde jag verktyget från Sökmotorkonsult.se för att se vad jag kunde förbättra. Mitt mål var att nå över 90 på alla.

tinyxp (plats 7)

Otroligt litet blogginlägg, men som samtidigt leder mest trafik till min blogg.

FÖRE

TinyXP före

TinyXP före

 • Antal indexerade sidor -1 [GÅR BORT]
 • Textrelevans -4 (totalt) [TAGET]

EFTER

TinyXP efter

TinyXP efter

php oop (plats 4)

Litet blogginlägg som är ganska rakt på sak. Borde ha skrivit OOP i PHP… men, nu väljer jag att fortsätta med det som står.

FÖRE

PHP OOP före

PHP OOP före

 • Antal indexerade sidor -1 [GÅR BORT]
 • Textrelevans -9 (totalt) [TAGET]
 • Meta description innehåller inte sökoret – 3 [TAGET]
 • Meta keywords innehåller inte sökordet -1 [TAGET]

EFTER

PHP OOP efter

PHP OOP efter


Lyckades inte med allt vad gäller textrelevans

Slutsats
Bra tips tips på lagom nivå som alla bör klara av. De där 10 minuterna är dock taget ur luften TkJ 😉

Det tar sin lilla tid att analysera och optimera. Det som också tar tid är att verktyget från Sökmotorkonsulterna är för bra. Den ändrar sig allt efter man fixat saker (ex. sökordet finns inte i meta description ->fixa -> sökordet är inte först), vilket gör en smått galen när man försöker hinna med det på 10 minuter (ja, jag vet, det är logiskt att den gör så)! Men, jag förlåter dig. Det är trots allt väldigt bra tips.

Jag vill också nämna att eftersom blogginläggen jag valde var så små ser det lite töntigt ut med de anpassningarna jag har gjort. Finns en risk att det skadar mer än gär nytta när besökaren väl är på sidan. Det är dock inte optimeringens fel i sig utan mitt WP-theme och tillhörande CSS.

Jag har bara en sak kvar på listan nu, nämligen tålamod… såvida jag inte missat något?

I’m waiting and shall return!

Advertisement

2 comments

 1. TkJ skriver:

  Haha, jo, okej 10 minuter kanske var att ta i för fem inlägg… Men hade jag skrivit 45 minuter hade du inte testat det! 😉 När man gjort det ett par gånger och fått rutin i det går det dock att klara av det på 10 min!

 2. Kristoffer skriver:

  Jag förstår att det var för att locka 😉

  Något som hade kunnat dra ned på tiden riktigt mycket vore om verktyget från Sökmotorkonsult.se fanns som en plugin och som automatiskt testade blogginlägget (i preview-läget kanske?) as you go!

Kommentera