1f y0u c@n r34d t#1$ y0u n33d r34l fr13nd$

oktober 18th, 2009 by Kristoffer Leave a reply »

Lolcat-språket

Lolcat-språket


Jag tänkte prata lite om internetspråket, ett språk som utvecklats sedan Internets begynnelse. För er som inte förstår rubriken står det:

”If you can read this you need real friends”.

Nu var det bara ett roligt och ganska extremt exempel på hur vissa väljer att skriva. Det mest vanliga är väl snarare (vad gäller svenska):

är = e
okej = k
ja = y

Det är väl okej att skriva på det här viset. Det kan dock uppstå problem i det vanliga livet då detta språk ofta hänger med. Jag har läst jobbansökningar, artiklar och många många blogginlägg där detta språk används omedvetet.

Eftersom jag själv spenderar väldigt mycket tid på nätet så händer det även att jag skriver på detta vis, men jag försöker verkligen att inte göra det. Det ger ett väldigt oseriöst intryck. Jag förstår att det i många fall handlar om att korta ner en mening så mycket det går, men har vi så bråttom idag att vi inte har tid att skriva hela och korrekta meningar?

I min blogg är jag mer slapp vad gäller språket. Här handlar det mer om att skriva som jag pratar, inte skriva som man borde prata.

Nu kommer jag låta jävligt gammal… men jag tror att det är direkt skadligt för dagens ungdom att skriva på det här viset. Grammatiken är åt helvete, stavningen är fel i vartannat ord och sär…………………….skrivning otroligt vanligt.

För er som vill lära er mer om internetspråket, eller net speak som det också kallas: Compu Talk

Advertisement

Kommentera