2 skäl till varför jag håller med TkJ om att Google Chome OS kommer floppa

november 21st, 2009 by Kristoffer Leave a reply »

Jag håller med om vad TkJ skriver i sin blogg gällande Google Chrome OS. Det kommer sannolikt floppa, även om jag hoppas på att de får ut en bra produkt.

Jag vill utöka listan med två skäl till.

Netbooks kommer dö ut
Jag tror inte att minidatorn kommer leva särskilt länge till. Det kommer snarare ske en övergång till mobilen. Visst… mobilen är väl på sätt och vis också en minidator, men jag tror inte man kommer köra Google Chrome OS i den.

Marknaden är för liten
Det kan absolut vara bra att nischa sig… men inte för mycket. Jag tror att användningsområdet för Google Chrome OS är på tok för snävt för att bli en hitt. Det är dessutom svårt att bryta personers beteendemönster och användning av mjukvara. Det är precis det jag tror att Google Chrome OS kommer göra.

Advertisement

Kommentera