AdMatch på insprång

mars 20th, 2008 by Kristoffer Leave a reply »

logo_tradedoubler.gif

Den 31 mars lanserar TradeDoubler sitt nya koncept AdMatch i Europa. AdMatch, som kommer bli en potentiell konkurrent till Googles Adsense. Man kommer kunna presentera annonsmaterial i tre olika format.

  • Text
  • Produkter
  • Display

Precis som Adsense kommer AdMatch analysera innehållet på din webbsida och på så sätt placera relevanta annonser på din sida. Personligen längtar jag till att få testa systemet, mest på grund av det är så tråkigt att jobba i Adsense’s interface. Missförstå mig inte, jag gillar adsense och det funkar väldigt väldigt bra… men samtidigt är det kul att testa nya alternativa lösningar. En annan sak att tänka på är att just nu står dollarn väldigt lågt… och eftersom allting sker i dollar i adsense så får du ut mindre stålar av att använda deras system.

Samtidigt som jag skriver detta så vet jag ärligt inte om google kompenserar för att dollarn står så lågt nu, men det kan jag inte tänka mig.

Jag har under en längre tid haft TradeDoubler som sekundär ”reklamkälla” och Adsense som primär, vilket fungerar väldigt bra. Men nu när AdMatch är på G så ska jag absolut testa det och se om det kan vara ett alternativ till Adsense, vilket jag hoppas på!

Jag hoppas även att annonserna kommer bli snyggare i AdMatch än vad dem är i Adsense, samt att man lätt kan ändra dem för att lättare kunna integrera dem på sidan.

Om TradeDoubler lyckas ordna följande saker till AdMatch så blir jag väldigt lycklig

  • Möjligheten att ändra listningen av textannonserna (vertikalt, horisontiellt)
  • Möjligheten att ändra färg och form på textannonserna
  • Möjligheten att ändra antalet annonser som visas åt gången
  • Olika integreringslösningar (Javascript, HTML, Ajax)

Lite snygga Ajax lösningar som visar annonser i lite mer modern anda vore härligt! Visst, man kan väl ordna detta själv… men det vore kul om TradeDoubler på något sätt och i någon form kunde erbjuder detta.

Länk: TradeDoubler

Advertisement

Kommentera