Analytics & WordPress – favoriter i iPhone

augusti 15th, 2010 by Kristoffer Leave a reply »

Vilka applikationer är era favoriter? För mig är det tveklöst Analytics och WordPress! oavsett var jag är (mer eller mindre) kan jag se över statistiken och blogga.

Analytics i iPhone

För mig ger analyticsapplikationen allt jag behöver vad gäller statistik. Jag har inte forskat i den så himla mycket, det verkar dock som att den är komplett. Men…. den är inte gratis. Du får otroligt mycket för de 49 SEK som den kostar.

Rapporter

Analytics - rapporter

Dashboard

Analytics - dashboard

Länder

Analytics - country

WordPress i iPhone

Det händer inte jätteofta att jag bloggar via min iPhone, men det är skönt att veta att jag kan. Applikationen är dock begränsad till att enbart kunna skriva och redigera inlägg och sidor, samt hantera kommentarer. Det vore extremt bra om man även kunde använda de plugins man har. Det är dock väldigt osannolikt att något sådant skulle komma i framtiden med tanke på vilken typ av underhåll av applikationen det skulle kräva. Självklart är applikationen gratis också.

Om du har WordPress installerat på en egen server eller på ett webbhotell kan du behöva aktivera XML-RPC för att kunna blogga från en annan klient.

Wordpress - XML-RPC

Översikt av inlägg

Wordpress - översikt

Blogga

Wordpress blogga

Advertisement

1 comment

  1. Underbart att alltid kunna ha Google Analytics med sig i mobilen.

Kommentera