Bildgalleri dag två

juli 12th, 2008 by Kristoffer Leave a reply »

Idag har jag fortsatt med uppladdningsdelen och det mesta är nu klart. Det fungerar att ladda upp jpg, png och gif bilder och skapa thumbnails. Jag har även skapat databasen, ordnat så att all bildinformation lagras där, gjort så att användaren kan göra egna inställningar i scriptet, fixat en felrapportering om du laddar upp fel fil eller något annat.

jag har även spenderat en hel del på säkerhetsbiten och kommenteringen, vilket också är ganska viktigt!

Den största delen av bildgalleriet är alltså färdig! Det som fattas nu är en kontrollpanel, bildvisning, sortering, kategoribiten och paging. Jag vågar nästan säga att jag är klar imorgon om jag får tid till att sitta ett par timmar i fred.

Jag vill också nämna att jag kommer använda mig av ett javascript som jag inte själv har gjort… den tar hand om mouseover effekten jag vill ha när man har musen ovanför en thumbnail.

Jag laddar inte upp någonting av det nya jag gjort ännu… jag håller fortfarande på, ska bara ta en liten breather.

För er som inte vet
Här kan ni se projektet i sin helhet
Här kan titta i koden jag gjort

Advertisement

Kommentera