Bildgalleriet snart klart

juli 14th, 2008 by Kristoffer Leave a reply »

Jag har inte kodat så mycket som jag hade önskat idag…. men jag har fått en del saker klara i alla fall. Bland annat så har jag trixat lite med kontrollpanelen för att få in alla funktioner i den. De saker som är färdiga där är uppladdningen av bilderna och skapande av kategorier. Jag har också fått igång visningen av bilderna som baseras på vad som finns i databasen (filnamn osv).

Man kan till och med ladda upp bilder i olika kategorier (virtuella kategorier, inga mappar) och även titta på bilderna i de olika kategorierna.

En annan sak jag faktiskt är helt klar med är funktionen som kollar om den ”inloggade personen” verkligen är den ”inloggade personen”. Denna funktionen är inte så avancerad utan kolalr helt enkelt sessionen och sessionsvariablarna som skapades när man loggade in, jämför dessa med informationen i databasen och därefter bestämmer om allt är ok eller ej.

Jag ska fortsätta lite till ikväll, sen fortsätta imorgon någon gång på morgonen… så förhoppningsvis ska jag bli klar med allting under morgondagen!

Saker som är färdiga
Designen
Strukturen
Installationsfilen
Login
Uppladdning
Skapa kategori
Listning av bilder
Verifiering av inloggad

Saker som ska göras
Paging
Redigera bilder
Radera bilder
Redigera kategorier
Radera kategorier
Statistik (antal bilder, kategorier)
Slumpfunktionen

Fortsättning följer….

Advertisement

1 comment

  1. Mcs skriver:

    Nice ! Börjar ju se riktigt fint ut 🙂

Kommentera