Hasta la Vista

april 5th, 2008 by Kristoffer Leave a reply »

Efter många veckor/månader av velande och funderande har jag äntligen fått tummen ur och installerat Vista Ultimate på min arbetsdator. Allting fungerar korrekt och smidigt. Det enda jag hade problem med var tv-out på grafikkortet… men efter lite trixande med drivrutiner och kablar så fungerar även detta. Prestandamässigt är allt OK, vilket jag var lite orolig för eftersom jag gärna vill testa allt eyecandy.

Jag har inga som helst problem att köra ultimate i fullt ös med 3GB DDR2 minne, AMD 64 X2 Dual Core 3800+ och ett Geforce 7600GS.

Nu är jag inne på mitt andra dygn med vista och det fungerar faktiskt bättre än jag trott och jag börjar bli riktigt van i operativet. Det kommer dock ta ett tag innan man är lika bekant med Vista som man va med XP. I Windows XP viste man precis var allting var och vad det gjorde… man kunde mer eller minde vara blind och fortfarande navigera.

Det första man bör göra när man precis installerat vista är att STÄNGA AV USER ACCOUNT CONTROLL!!!! Det tog mig hela 3sek att bli fruktansvärt irriterad på det lilla fönstret som ploppar upp varje gång jag vill göra någonting på datorn (installera ett program, ändra inställningar…mer eller mindre allt). Den ”servicen” dödade jag ganska så snabbt.

Så sammantfattningsvis har det bara dykt upp 1 problem och ett irriterande moment, vilket är skönt. Men, jag ska inte säga för mycket ännu, problemen kanske dyker upp senare idag, nästa vecka eller någon annan gång. Man får helt enkelt vänta och se.

Advertisement

Kommentera