En av tidernas största hackare inför rätta

juli 27th, 2008 by Kristoffer Leave a reply »

På onsdag kommer den självlärda programmerare Gary McKinnon, 42, få sin framtid bestämd i rättsalen. Man kommer under onsdagen besluta om Gary ska utlämnas till USA där han ska få avtjäna sitt straff som kan bli så mycket som 60 år.

Gary McKinnon utförde ett av de största militära hacken genom tiderna… han tog sin in i ett topphemligt system som tillhörde Pentagon, Nasa, den amerikanska marinen och flygvapnet. Inte illa pinkat får man väl säga!

Anledningen till intrånget var att Gary blivit besatt av utomjordingar och dess existens…. han ville helt enkelt veta sanningen.

Enligt USA så har intrånget kostat dem 5,3 miljoner kronor och man påstår även att detta intrång lamslagit vissa säkerhetssystem strax efter attackerna den 11-september.

Vi får helt enkelt se vad som händer på onsdag, men jag hoppas verkligen inte att han får ett så långt straff. Det han gjorde var fel och han ska straffas för det, men inte röva bort hela hans liv. Det är inte rättvist.

Källa: ab

Advertisement

1 comment

 1. Johan skriver:

  Jag håller med dig.

  Varför låsa in en så kompetent man och bara låta hans kunskaper flyga iväg som det bara vore damm.

  Jag tycker dom ska ta hand om hans kompetens och låta han utveckla den och jobba vidare med den. Blir ju lite som häxjakten som var förr, spärra in dem som är duktiga på något och påstår sig funnit något nytt. Men i detta fallet så gjorde han en olaglig handling, självklart ska han få ett straff. Men som du säger, hela hans liv, för att lyckats med något ”som de som varit dumma nog att försöka sig på”.

  Dock så vet man ju inte om han var så skicklig, eftersom han inte kom ut med någon vettig information, och åker dit.

  Och av alla dom som vågat sig på att hacka NASA och militära hemliga filer, låter ju självklart imponerande i andras öron, men vem fan vågar sig på sådant när man vet att straffen är sky-höga för sådant. Så jag tror nog det finns många många många personer där ute, som är mycket mer kompetenta än honom.

  Det är ju en bedömning man kan ge av vad man vet av texten.. han kanske är ett geni, eller en bara allmänt smart korkad person.

  Men NASA och militära hemligheter bör nog ha rätt schyssta system. Så jag får nog säga det att han är nog duktig. men sätt han på test, och sedan se om han är duktig, anställ honom och utnyttja hans kompetens är vad jag hade gjort.

  Han kan sitta i fängelset och jobba i 5 år under översikt 🙂

  Vad vet jag.

Kommentera