En programmerares miljö

mars 4th, 2008 by admin Leave a reply »

Eftersom programmering är ett av mina intressen, spenderar jag ganska mycket tid framför datorn och knackar kod. Det är därför väldigt att omgivningen är så bekväm och optimal som möjligt. Jag är inte en Jolt slukande, chips ätande power programmerare utan föredrar en annan typ av ”uppsättning” när jag ska sitta länge framför datorn.

Först och främst strukturerar jag upp mitt arbete och bestämmer vad som ska göras och i vilken ordning. Jag programmerar aldig på tom mage då det har en tendens att få hjärnan seg (inte så konstigt). Jag dricker väldigt mycket när jag sitter framför datorn, och då menar jag inte sprit. Det blir vatten eller Pepsi Max, alternativt en lättöl. Sen har jag alltid vissa rutiner innan jag börjar (har bara blivit så).

 1. Jag kontrollerar alltid e-posten och svarar på obesvarade mail.
 2. Avslutar andra påbörjade saker  som t ex påbörjade texter, photoshop saker mm.
 3. Ordnar en skön playlist i winamp (T ex. Daft Punk, No Doubt, Save Ferris, Timbaland, The Ventures… osv).
 4. Ofta så programmerar jag tillsammans med en annan (Erik), så vi brukar delar upp arbetet mellan oss.
 5. Utöver detta så eliminerar jag alla störande moment runt omkring mig.

För den mer teknikintresserade kör jag på följande utrustning och mjukvaror

 • Operativsystem: WinXP Pro och 2003 server. Vi använder 2003 på vår utvecklingsserver som vi ansluter remote till och färdigställer projekt.
 • Hårdvara: AMD 64 X2 Dual Core 3800+, 3GB Ram.
 • Skärm: 20″ LCD
 • Program: Dreamweaver, Notepad++, Notepad.
 • PHP: Version 5.2.4
 • Apache: Version 2.2.4
 • MySQL: Version 5.0.45

Det är väldigt personligt hur man programmerar och i vilken miljö man väljer att befinna sig i… men så här är det för mig och det fungerar perfekt.

Advertisement

Kommentera