Han sover mindre för att få ut mer av livet

juli 29th, 2008 by Kristoffer Leave a reply »

Aftonbladet.se skriver om Thomas, 23, som har valt att bara sova 2,5 timmar per dygn. Han påstår att de ordinarie timmarna man är vaken inte räcker till i hans liv och har därför valt att prioritera bort sömnen.

Adjö sömnen…. Goddag mental och fysisk ohälsa. Man har forskat kring sömn och vad som händer om man sover dåligt eller väljer att prioritera bort den. Forskare hävdar att man riskerar en rad olika fysiska och mentala sjukdomar om man inte låter kroppen vila genom sömn.

Att sova är som att ladda batterierna… det räcker inte med att ladda dem 20min hit och 20 min dit… du förstör dem bara i slutändan.

Advertisement

7 comments

 1. Fredrik Hallstensson skriver:

  Den odödliga 80-tals generationen! De tror sig veta bäst om allt så låt den sk ”entreprenör” krascha så kanske han lär sig något! ”Jag har så bra självförtroende att jag kommer fixa det!” Jodå, lycka till! God natt och sov gott!

 2. anonym skriver:

  Fan vilken total idiot!!! Han låter bli att sova för att få ut mer av livet men ändå lägger han ner tid på en videodagbok? Han sover mindre för att hinna med sina studier, men det är helt onödigt med tanke på att bristen på sömn försämrar hans inlärningförmåga och koncentration. Helt otroligt vilka idioter det finns!!!

 3. Kristoffer skriver:

  Hela grejjen är motsägelsefull, precis som anonym skriver.

 4. Hej och tack för alla kommentarer!

  Hade jag trott att experimentet ledde till mental och fysisk ohälsa hade jag aldrig påbörjat det. Jag tror istället att försöket leder till ökad mentar förmåga och ökad hälsa – när man väl har lyckats få kroppen att vänja sig vid det nya sättet att sova på – vilket jag dock ännu inte har gjort.

  Det är väl bra att vi finns som vågar testa och utforska ännu outforskade områden. Av en hel del av de sakerna måste det bara komma fram nyttigheter som resten av befolkningen kan lära sig och dra nytta av!

  Helt rätt den senaste veckan har jag verkligen inte fått mer tid. Blogget tar mycket tid. Alla intervjuer och fotograferingar har tagit en massa tid. Men det är som sagt inte bara för att hinna med mer i sig jag gör detta utan för att generellt få ökad livskvalité.

  Än så länge har jag dock inte märkt av några jättestora förbättringar i mina dygn. Endast att jag har några timmar till på natten jag kan göra saker med!

 5. Kristoffer skriver:

  Man får väl önska lycka till då och hoppas att du inte fördärvar dig själv

  PS. Jag ändrade så att länken till din blogg, i din kommentar, fungerar 🙂

 6. Björn skriver:

  Det är bra att det finns de som vågar testa nya marker, men det krävs ju en gnutta sunt förnuft också. Vad jag vet så är sömnforskningen inte helt borta på det här området och den visar att det kan vara skadligt att sova för lite. Sen är det ju upp till dig om du vill tro på det eller inte, men som jag ser det är den nytta vi andra kan dra av det här experimentet att ”Ja, det är dåligt att sova för lite, precis som vi redan visste!”. GL HF!

 7. Fredrik skriver:

  Jäsp…zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz………………

Kommentera