Hund med egen blogg

juli 29th, 2008 by Kristoffer Leave a reply »

Det finns en hel del udda saker ute i cyberspäjs, men bland det värsta jag vet är folk som försöker ge sina husdjur ett mänskligt utseende.

Aftonbladet.se skriver idag om hundmodebloggen poshpoodle.blogg.se vars syfte är att visa olika klädmoden för hundar.

Att ha en blogg om detta störda beteende stör mig ganska så kraftigt. Hundar är djur och bryr sig inte om jackan matchar pälsen. En hund är inte till för att leka bebis med… det är en livskamrat som ska respekteras för det den är… ett djur.

Innan någon klagar på mig om ”kläder” för hundar och att det finns filtar och annat för hundar på vintern… ja, det är i mina ögon helt okej att skydda sin hund från att frysa ihjäl med ett plagg av något slag.

Men att styla hunden så att den ser söt, cool eller tuff ut är fel och ett totalt skevt beteende av ägaren.

Jag har haft hundar i mitt liv i 20 av mina 24 år, alltså ingen som pratar ur röven i detta sammanhanget…

Bli en riktig hundägare och låt era hundar vara hundar. Skäms!

Advertisement

2 comments

  1. Glad Prick skriver:

    Vad är nästa? Gaffel och kniv? Låt hundarna vara de djur de är födda till! Sluta humanisera! Jag säger bara: Cesar Millan (Mannen som talar med hundarna), måndagar, kl 20.00, TV4+

  2. hundägare skriver:

    Men snälla du, vad spelar det för roll? Jag är själv hundägare och har många års hundvana. Mina hundar är av raser som är ”kännsliga” och behöver skydd mot både kyla och regn. Precis som du säger så bryr sig hunden inte om om den har en lyxig märkesjacka eller ett täcke från Rusta. Men om man nu vill spendera mycket pengar på en hund, så varför inte? Det tycker jag är upp till hundägaren. Jag är så trött på alla som säger att hundkläder är plågeri och likn. Det finns väll mycket som är värre. Så istället för att lägga tid på att klaga på ”modemetvetna” hundägare, ta upp viktigare frågor som hundkamper, hundplågeri, pälshandel mm.
    BTW, svar till ”Glad prick”, Cesar är bra, men inte såå bra. Jag tycker inte att en hundtränare är särskilt bra om han/hon måste använda halsband som är skadliga för hunden för att ”lyckas” med sin ”rehabelitering”!

Kommentera