Hur du inte tjänar pengar på din blogg

november 21st, 2009 by Kristoffer Leave a reply »

Det kan vara ganska tröttsamt att läsa alla artiklar om hur man tjänar pengar på sin blogg. Det verkar som att mer eller mindre alla bloggare förr eller senare väljer att skriva sin egen vinkling av hur just DU tjänar pengar på DIN blogg!!!Pengar

Jag har förmodligen själv gjort samma sak… men jag minns inte, och det jag inte minns har inte hänt! Hur som helst så tyckte jag att det kunde vara kul att kladda ner hur du inte tjänar pengar på din blogg. Själv har jag nyligen lagt till lite textannonser i min blogg igen. Varför undrar ni? Varför inte svarar jag.

Placera annonserna dumt
Annonser som placeras på ställen som footern eller långt ner i höger/vänster-spalter får ingen bra exponering och du får således inga pengar.

Välj fel annonser
Ett av de bättre sätten att inte tjäna några pengar är att visa annonser som inte har någonting att göra med innehållet på din sida. Bloggar du om mobilladdare kan du exempelvis annonsera om chokladaskar, hälsoprodukter och mopedförsäkring.

Minska antalet besökare
Vill du verkligen inte tjäna några pengar kan du alltid sluta skriva i din blogg. Fungerar oftast riktigt bra!

Ta bort annonserna
Sist men inte minst så har vi den mest effektiva metoden. Ta bort alla annonser! Det fungerar i 99.99% av fallen. Den ända gången du egentligen kan tjäna pengar när du inte annonserar är om du bloggar ifrån din mobil och råkar hitta 5 kr eller liknande på marken.

Advertisement

Kommentera