iPhone 5 – tre egenskaper jag vill se

augusti 14th, 2010 by Kristoffer Leave a reply »

Det ryktas om att iPhone 5 kan dyka upp redan i januari, vilket får mig att fundera över vad Apple kan göra för att få mig att köpa en iPhone 5

Bättre batteritiden

BatteriDet är inte enbart iPhone som har problem med batteritiden, utan det gäller snarare alla smartphones. Det är irriterande att hela tiden behöva ladda sin iPhone! Självklart så ökas batterikonsumtionen i takt med att prestandan ökar i nya mobiler, men något bör man väl kunna göra?

Snabbare processor

ProcessorSnabbare processor vore väldigt trevligt, så länge det inte påverkar batteritiden. Idag har de flesta nya smartphones runt 1GHz, vilket fungerar i många fall. Men när man vill köra tyngre applikationer eller titta på 1080p videos kräver det en hel del processorkraft. Snabbare processorer till smartphones inte inte långt borta dock.

Dual Core processorer för smartphones är på väg ut på marknaden, vilket öppnar upp för tyngre applikationer och mer krävande multimedia.

Frihet i iOS 5

AndroidDet finns mycket att önska i iOS 5, men det största är nog frihet. Större friheten att kunna använda mobilen som man vill, utan att behöva jailbreaka den. Här är Android mycket trevligare! Även en omdesign av operativet hade inte varit fel. Jag ser helst också att Apple slutar blocka Flash, samt slutar vara så ”låsta” i sitt sätt vad gäller applikationer från konkurrenter.

Advertisement

Kommentera