Jag har lämnat den stationära världen

mars 27th, 2011 by Kristoffer Leave a reply »

Jag har alltid haft svårt för att bärbara datorer. Sämre prestanda för ett högre pris, kortare livslängd, dyrare komponenter & tillbehör etc i utbyte mot smidighet har, fram tills nu, inte intresserat mig.

I samband med att min stationära arbetsdator var nära den eviga vilan tog jag ett beslut. Jag kommer aldrig igen äga en stor, dammsamlande dator som enda och primär accesspunkt till digital tillfredsställelse. Det ska bli bärbart, mediacenter, xbox 360, central lagring och trådlöst…. och så blev det, typ (är inte färdig).

Jag har under en kort tid köpt följande utrustning för att tillfredsställa teknikfreaket inom mig och för ta de steg som krävs för att uppnå de nivå av digitalisering av hemmet jag önskar.

HP PAVILION DV6-3163
Asrock ION 330HT
XBOX 360 SLIM

Utöver detta har jag även införskaffat en trådlös router D-LINK 615. Nästa på tur är den centrala lagringen, men här är jag lite kluven. Vad ska man ha? Mina krav är >=2 TB, ska kunna köra viss mjukvara (torrent, ftp) samt kunna va online 24/7 och va tyst som en mus. Priset bör vara under 5k… rekommendationer?

Advertisement

1 comment

  1. Marcus skriver:

    Fråga mig om NAS o så imorgon 🙂 (lagring)

Kommentera