Kan man lita på Wikipedia?

juni 14th, 2008 by Kristoffer Leave a reply »

Jag läste precis en intressant artikel på idg.se om hurvida man kan lita på wikipedia. Det är väl en självklarthet att man inte kan lita på att informationen som står där är korrekt! Man får helt enkelt ta det med en nypa salt… och absolut inte använda det som källa eller referens osv. Mycket av det som står där är omoget skrivet eller dåligt formulerat och det finns faktiskt en hel del saker som helt enkelt inte är sanna.

Men, trots detta så är wikipedia fantastiskt!!! Det finns så mycket information om allt du någonsing kan tänka dig… och det mesta av det som står där vågar jag nog påstå är baserat på korrekt fakta.

I alla fall… den största anledningen till att jag skriver detta inlägget är faktiskt någonting som ”hände mig” för några timmar sedan. Jag slog faktiskt upp mitt namn på wikipedia (Kristoffer) och läste någonting som jag bara var tvungen att ändra.

Detta är meningen så som den var innan jag ändrade den

Namnet var mycket populärt på 1980-talet och minskar nu snabbt i popularitet eftersom namnet i dag anses vara för bögigt.

Inte så värst seriöst och jag kan inte tänka mig att det finns någon fakta som stödjer det som skrivs sist i meningen 🙂 . Dessutom så är det dåligt ordval. Jag är inte gay, jag har absolut ingenting emot homosexuella och har inga problem med att mitt namn potentiellt sätt kan förknippas med en sexuella läggning. Tvärt om faktistk…det vore rätt så komiskt om man genom ett namn kan fastställa sin sexualitet 😀

Jag ändrade det till (som jag faktiskt inte har baserat på någon fakta heller….)

Namnet var mycket populärt på 1980-talet och minskar nu snabbt i popularitet eftersom namnet i dag anses vara för vanligt.

Advertisement

Kommentera