Min vecka i Växjö

augusti 28th, 2008 by Kristoffer Leave a reply »

Som jag tidigare har skrivit befann jag mig i Växjö under vecka 33 och med det som anledning var bloggen inaktiv, vilket den fortfarande egentligen är. Hur som helst… jag tänkte att det kunde vara roligt att berätta vad jag gjorde i Växjö då det faktiskt var en rätt så spännande resa för mig själv.

För en tid sedan hittade jag en intressant platsannons på nätet där det sökande företaget önskade fylla tjänsten som PHP programmerare. Jag blev genast intresserad eftersom PHP programmering är ett av mina intressen, som ni säkert redan vet.

Jag sökte tjänsten, vilket tillslut resulterade i att jag fick komma och provjobba en vecka hos dem. Företaget heter SiteDirect och jobbar med sitt egetutvecklade system som närmast kan beskrivas som ett gigantiskt webbpubliceringssystem/cms med ett stort antal tilläggsmoduler.

När det var klart att jag skulle provjobba hos dem tog jag mitt pick och pack, ordnade med mina ”måsten” i Halmstad och åkte till Växjö.

Arbetsveckan börjar och allt är som det ska vara… förväntansfullt, lite smånervöst och extremt spännande. Alla som jobbar där var trevliga och hjälpsamma, men ett extra tack går ut till de tre personerna jag satt bredvid och chefen för all hjälp de gav mig.

Jag kom relativt snabbt igång med deras utvecklingsmiljö och sätt att arbeta, men det var inte lätt. Jag blev tilldelat ett eget litet projekt som jag skulle arbeta med under veckan… vad exakt det va talar jag inte om :p , men jag kan säga så mycket att det var väldigt utmanande, svårt, och för mig… en riktig ”brain teeser”.

Förutom detta projekt påbörjade jag inlärningen av själva systemet, vilket fortfarande pågår. Allting är extremt välbyggt , snyggt, pedagogiskt, kraftfullt och flexibelt… och det säger jag utan att överdriva. Jag har varit inne på kodnivå i många projekt som inte är mina egna, samt de vanligaste Open Source lösningarna… men aldrig något som liknar SiteDirect, vilket bara det imponerade på mig.

Veckan gick väldigt fort och helt plötsligt var det fredag. Min sista dag blev kortare än önskat, vilket berodde på att fler ”måsten” började dyka upp på hemmafronten i Halmstad.

Jag vill sammanfatta min vecka på följande sätt:

Trevlig personal, trevlig arbetsmiljö, spännande verksamhet, utmanande, och sist men inte minst… väldigt kul att få besöka och provjobba hos SiteDirect och med vad jag själv anser är Sveriges bästa publiceringssystem by far.

Så… nu vet ni vad jag gjorde i Växjö under den mest inaktiva veckan i min blogg, men samtidigt det mest spännande äventyret jag har haft på länge.

Blev jag anställd…? Det blir får bli ett annat blogginlägg 🙂

Advertisement

1 comment

  1. Kristofer skriver:

    Hoppas du får jobbet. Med ett sådant eminent namn så borde det vara no problemas (Även om php är ett jäkla mysko scriptspråk.)

Kommentera