Mitt första riktiga program

mars 25th, 2008 by Kristoffer Leave a reply »

vsvsvs.JPG

Dagen har varit ganska seg och jag har inte haft så mycket att göra…. därför bestämde jag mig för att försöka lära mig någonting vettigt i C# (Lärde mig mer eller mindre bara visual Studio på högskolan). Jag laddade ner Microsoft Visual C# 2008 Express Edition (trial) och tittade på ett par tutorial videos.

Jag kom sedan på att det faktiskt finns ett program jag skulle ha användning för. Jag jobbar väldigt mycket i PHP och behöver ibland generera strängar till md5 och SHA1… vilket är väldigt lätt att göra i PHP, men jag behöver en extern källa för detta (orkar inte köra ett PHP script varje gång jag ska konvertera), tidigare har jag förlitat mig på webbsidor som erbjuder denna funktionen, men inte nu längre!!

Jag byggde ett Super simpelt program och döpte det till HashConverter 1.0 (finns kanske redan??). Den klarar två olika typer av hash-funktioner: MD5 & SHA1. För att generera hashsträngar så skriver man helt enkelt bara in det man vill hasha i fältet ”Konvertera”, trycker på en av knapparna och vipps så får man ut hashen 🙂

hash.JPGhash2.JPG

Ni som vill får gärna ladda ner programmet.

Nu när jag suttit lite mer med C# är det faktiskt kul! Jag ska försöka skapa ett par ”program” till som jag själv har nytta av, samt försöka bygga ut HashConverter.

Advertisement

1 comment

  1. Kristoffer skriver:

    Nej, det är inte Vista jag sitter i som någon påpekade när de såg hur HashConverter fönstret såg ut. Jag sitter i XP pro med ett Vista liknande tema.

Kommentera