Nu börjar det klarna

juli 9th, 2008 by Kristoffer Leave a reply »

Ett sista inlägg innan jag går och lägger mig…. Aftonbladet.se skrev precis något mycket intressant om FRA-lagen. Eftersom ca 80% av Rysslands nätverkstrafik går igenom Sverige, kommer FRA också lyssna på dem. Detta är ju extremt värdefullt för militären och andra intresseorgan. Man skriver också att den tyngsta anledningen till att man vill ha FRA-lagen är just möjligheten man får att lyssna på ryssarna. Nu vet man ju inte om något av detta är sant… det är ju aftonbladets ”källor” som menar detta. Hur som helst så verkar det logiskt och ”plausible”.

Advertisement

3 comments

 1. Ewald skriver:

  Hur kan du komma fram till att det är logiskt?
  Det låter ju totalt ologiskt och fabricerat.
  Varför skulle rysslands nättrafik gå genom Sverige?
  Något dummare får man ju leta efter..
  Det är ju en uppenbar lögn för att vilseleda och tysta opinionen

 2. Kristoffer skriver:

  Så du tror alltså inte på när de skriver att mkt av Rysslands trafik går igenom Sverige?

 3. Kristofer skriver:

  Jag tror säkert att signalspaning mot Ryssland är den viktigaste bakomliggande orsaken till den nya lagen och tydligen bedrivs redan denna form av underättelseverksamhet i andra länder (Frankrike, Tyskland, etc..) i minst lika stor omfattning. Att signalspaning behöver vara teknikneutral för att kunna vara effektiv har jag inget problem att förstå men samtidigt anser jag att FRA-lagen kommer att skapa ett incitament att även bedriva inhemsk spaning mot privatpersoner. Det är ju bara att titta på utvecklingen i USA för att se varthän det barkar… ”Qui custodiet ipsos custodes?”

  Ewald: Tittar man på en karta över globala nätverksnoder så är det tydligt att stora delar av den ryska nätverkstrafiken faktiskt går via Norden.

Kommentera