Nu har jag hittat rätt webbläsare!

mars 23rd, 2008 by Kristoffer Leave a reply »

maxthon.pngÄntligen har jag hittat en webbläsare som passar mina behov! Den är snabb, snygg, funktionell, gratis, ej resurskrävande och den heter Maxthon 2 (2.0.8).

Denna ytters behagliga webbläsare är en blanding av IE, FF och Opera och ger låter dig dig som användare själv bestämma hur du vill ha saker och ting… men framförallt så är den snabb.. snabb snabb snabb.

Det finns även en relativt stor community där man kan hitta otroligt många moduler (plugins), samt skinns och annat kul. Det som kan vara lite trixit är att du förmodligen måste lägga 10-20min på att ändra alla default settings  så som du vill ha det… men efter det är är du good to go och det har helt plötsligt blivit roligt att surfa igen.

Tidigare har jag alltid surfat i FF (FireFox) men allt eftersom det kom fler och fler uppdateringar och nya versioner så upplevde jag att det blev mer och mer ostabilt. Jag övergick sedan helt och hållet till IE (internet explorer) som har fungerat hyffsat ok, men även IE är ostabilt och klumpigt. Med Maxthon, som har varit min primära webbläsare i 8 dagar, känns allting stabilt och säkert, mina favoritsidor är ordentligt strukturerade, lika så mina RSS prenumerationer, adblocken fungerar felfritt, samt så har jag mer att säga till om nu genom alla underbara inställningar.

Ta en titt på hur kontrollpanelen ser ut. Väldigt snyggt.

maxbrow.png

Jag föreslår att ni provar Maxthon! Ni kan ladda hem det på följande sida:
Maxthon.com

Advertisement

Kommentera