Ny iPhone – då går den gamla sönder

augusti 15th, 2010 by Kristoffer Leave a reply »

HammareNär en ny iPhone anländer ökar också antalet anmälningar till försäkringsbolagen om att den gamla är sönder. Det är norska radio- och tv-bolaget NRK som nu belyser den ökade svindeln vid nylanseringar. Även i Sverige kan tendensen anas när försäkringsbolaget If rapporterar att andelen anmälningar ökat när iPhone 4 lanserades.

Jag tror absolut att det förekommer, även om de inte lyckats haffa någon. Men varför? Måste vi alltid ha den senaste modellen? Har man inte pengar till att köpa det nyaste, tar man då avsiktligt sönder den gamla för att ha råd? Jag har svårt att förstå mig på folk som agerar på det här sättet. Förutom att det är omoraliskt, olagligt och barnsligt, så skapar det misstanke kring dem som faktiskt på riktigt har råkat ut för en olycka.

Fler falska anmälningar leder till hårdare kontroller som leder till längre beslutstider hos försäkringsbolagen.

Källa: AB

Advertisement

3 comments

 1. Stefan skriver:

  Klart intressant iakttagelse. Kan det vara så att många iPhone sjunger på sista refrängen men inte är helt borträknade. När väl den nya generationen kommer så bestämmer man sig för att det inte är lönt att fortsätta ha den gamla eftersom den ändå kommer gå sönder vilken dag som helst.

  På ett relaterande ämne så fick jag, tillsammans med hela mitt fotbollslag, min mobil stulen i samband med en träning. Jag tog aldrig kontakt med försäkringsbolaget men bemötandet vid min polisanmälan var inte trevligt då man från deras sida antydde att jag var ute efter en ny mobil och att den inte alls var stulen.

 2. Kristoffer skriver:

  Mycket möjligt att folk agerar på det sättet Stefan.

  Angående bemötandet från polis i ärenden som handlar om mobiltelefoner. Jag har jag bara hört dåliga saker från vänner och bekanta. Har dock inte råkat ut för det själv…… än.

 3. Jonas skriver:

  En klar förbättring med iPhone 4 är att man kan köra videosamtal. Många av våra kunder använder iPhone och har därför inte kunnat använda realtidsövervakningen via videosamtal i våra villalarm och hemlarm med den gamla modellen av iPhone.
  Tack APPLE!

Kommentera