Nya sökmotorn Cuil

juli 28th, 2008 by Kristoffer Leave a reply »

Idag lanserades den nya sökmotorn cuil (uttalas cool) som ska konkurrera mot Google. Skaparna av denna sökmotor består bland annat av föredetta Google anställda som valt att satsa på en egen sökmotor.

Jag har testat cuil som påstår sig kunna indexera mer av internet och producera mer material till användaren. Det första riktiga intrycket av sökmotorn får jag efter att ha sökt på mitt första ord… Geiser.se. Jag får inte fram ett jota från min egen blogg…. vilket iofs kan bero på att sökmotorn är helt ny.

Hur som helst så presenteras resultaten av sökningen väldigt bra, allting är överskådligt och snyggt. Tyvärr så ser jag än så länge ingen anledning till att använda cuil eftersom den dels inte är indelad i språk, och dels för att den inte har indexerat så mycket ännu, trots att de påstår att motorn söker igenom 120 miljarder sidor på nätet (3 gånger mer än Google).

Jag tror däremot att det kan bli något av cuil, men det ska nog mycket till för att slå google, microsoft och yahoo. Namnet Cuil är dessutom väldigt dåligt och man borde byta det innan det är försent!

Testa Cuil

källa: NyTeknik.se
Källa: IDG.se

Advertisement

2 comments

  1. Mattias skriver:

    testa att länka till cuil.com istf cuil.se på bilden….

  2. Kristoffer skriver:

    Där ser man vad som händer när man är lite slarvig. Tack för att du påpekade det.

Kommentera