SanDisk Cruzer

oktober 1st, 2008 by Kristoffer Leave a reply »

Igår vart jag på jakt efter nya muffar till mina Porta Pro lurar, som jag för övrigt är kär i och haft i ca 5 år. Jag lyckades tillslut hitta mina muffar hos kjell & co, och till ett steal dessutom. Hur som helst… väl inne i butiken passade jag på att gotta mig lite bland alla tekniska mojänger och makkapärer då jag plötsligt såg usb-minnet SanDisk Extreme Cruzer Contour.

Jag beslutade ganska hastigt att jag faktiskt ”behöver” ett nytt usb-minne, och att just detta minne var perfekt. Det blev en 4GB version, vilket kanske inte är så mycket idag, men perfekt för mitt ändamål (extra  backuplösning för viktiga företagsfiler).

Väl hemma byggde jag ett litet .bat script som vid exekvering hämtade filer från diskarna till usb-minnet. Jag ordnade även kryptering och lite andra säkerhetsåtgärder.

Varför skriver jag om detta? Jo, därför att detta var mitt bästa köp so far under 2008. Den va billig (250kr), den är snabb (läs: 25MB/s, skriv: 18MB/s), det följde med krypteringsmjukvara samt andra intressanta finesser och sist men inte minst… den är snygg!

Geiser rekommenderar!

Advertisement

Kommentera