SanDisk presenterar ExtremeFFS

november 5th, 2008 by Kristoffer Leave a reply »

SanDisk SSDSanDisk presenterar idag ExtremeFFS, ett egetutvecklat flashfilhanteringssystem som enligt dem själva ökar den slumpmässiga skrivprestandan, med upp till 100ggr!

Detta är möjligt då SSD-disken lagrar informationen där det är mest bekvämt och effektivast. Resultatet av detta är en extrem förbättring av den slumpmässiga skrivprestandan, men även en förbättring av den totala uthålligheten.

Citat ur pressreleasen

För att maximera slumpmässiga skrivprestanda har SanDisk utvecklat flashfilhanteringssystemet ExtremeFFS. Det arbetar i en sidbaserad algoritm, vilket innebär att det inte finns någon fast koppling mellan fysisk och logisk placering. När en sektor med information skrivs placerar SSD-disken den där det är mest bekvämt och effektivt.

Resultatet är en förbättring i slumpmässiga skrivprestanda, med upp till 100 ggr, såväl som en förbättring av den totala uthålligheten. 
 
ExtremeFFS innehåller en komplett ickeblockerande arkitektur där alla NAND-kanaler kan fungera självständigt, när en del skriver, en del läser och en del samlar in skräp.

En annan viktig funktion i ExtremeFFS är användarbaserad innehållslokalisering som gör att det avancerade flash-hanteringssystemet kan ”lära sig” användarmönster och lokalisera data för att maximera produktens prestanda och uthållighet. – Den här funktionen kanske inte syns i jämförelser, men vi tror att det är en funktion som passar slutanvändarna, sade Heye.
 

Utöver detta pratar man även om ett nytt sätt att mäta SSD-prestanda på, som även det är mycket läsbart!

Läs mer här (Engelska)
Besök SanDisk

Advertisement

Kommentera