Serverkrasch hos Binero

mars 5th, 2008 by admin Leave a reply »

Vid 14-tiden idag kraschade en av Bineros servrar (VonAnka). Detta drabbar hundratals personer och stämningen i diverse forum är inte god eftersom deras hemsidor, mail mm legat offline i flera timmar. När servern kommer online igen är inte säkert. Sedan 17.36 har dem haft tekniker från Dell på plats för att försöka lösa problemet. Man har då bytt ut en hel del hårdvara i servern, samt börjat en systemåterställning på en virtuell server som ska ersätta den nuvarande servern.

En krasch av denna typen kan vara extremt kritiskt för en verksamhet som Binero. Det handlar inte bara om att få sina kunders sidor och mail tillbaka, utan att även göra det på så kort tid som möjligt. Man lever mycket på sitt rykte, och om befintliga kunder blir missnöjda minskar också chansen att få nya kunder till sin verksamhet.

Nu tror jag inte att denna krasch har någon störra påverkan på deras kundbas eftersom dem redan har ett så pass bra rykte. Under en längre tid har Binero  legat i toppen vad gäller kvalite, support och priser. Dem har även en väldigt framtidsinriktad mentalitet och är väldigt öppna i delar av sin verksamhet. När man blir kund hos dem blir det en form av ”kompis relation” mellan Binero och dig, vilket är unikt.

Uppdatering kl 22.10
Det verkar som att de flesta fått sin mail tillbaka nu. Många (alla?) kommer fortfarande inte åt sina sidor

Uppdatering kl 22.25

På forumet Webmaster Network har Jonathan Sulo (markandsansvarig hos Binero) nyligen kommenterat det som inträffade idag. Jonathan berättar lite kort vad som har hänt och vad dom gör för att åtgärda det, samt så berättar han lite om Bineros målsättning.

”Vår målsättning är inte bara att vara Sveriges vänligaste webbhotell. Vi ska likaså vara stabilast, säkrast, snabbast… ja, kort sagt bäst. Även om det inte är något som kommer att hända över en natt så är det något som definitivt är på gång.”

Uppdatering kl 22.55

Enligt Bineros driftinformation  ska servern VonAnka nu fungera korrekt och man håller på att uppdatera den med mer resurser. Man har temporärt inaktiverat Ruby On Rails av okänd anledning. Men man kommer aktivera det igen snarast möjligt. Man har även återställt all data från natten till onsdag och kommer återställa dagens data direkt från det gamla systemet under torsdagen.

Uppdatering kl 10.50 (6/3)

Arbetet fortsätetr med återställning av mail, samt andra komponenter som behövs installeras.

Advertisement

Kommentera