Företag måste bli bättre på digital fakturering

maj 31st, 2008 by Kristoffer Leave a reply »

Någonting jag ofta stör mig på är företag som vägrar införa digital fakturering. De flesta erbjuder autogiro, men jag gillar inte det konceptet… jag gillar att ha stenhård koll på vart alla pengar tar vägen. Jag spenderar hellre 20min i månaden på att betala fakturor manuellt. Många företag har blivit bättre på digital fakturering, men jag vill se fler som hoppar på denna metoden. Föresten… med digital fakturering menar jag epost-fakturering.

Digital fakturering är inte bara smidigt… det är miljövänligare, snabbare och billigare än snailmail. Har ni någonsin tänkt på vad miljön utsätts för när ett brev postas? Jag tänker väl kanske inte främst på själva pappret, utan snarare transporten. Tänk hur mycket mindre utsläpp vi skulle ha ifall fler använder datorn för att betala räkningar, ta emot räkningar och skicka räkningar.

Så här såg mitt skrivbord ut när jag betalade månadens obligatoriska utgifter.

dsc00043.JPG

Advertisement

Kommentera