TrackID – Väldigt väldigt bra!

mars 13th, 2008 by Kristoffer Leave a reply »

Tjänsten TrackID som finns i en del mobiler, bland annat min (sony Ericsson w880i) har jag beslutat är helt fantastisk! I många många år har man blivit toreterad av följande scenario:

 ”Men gud… vad heter den låten som spelas!!”

Med TrackID tjänsten kan man snabbt och lätt spela in ett stycke från t ex tv’n, radion eller någon annan källa… intern som extern och sedan skicka detta klipp till en databas där en jämförelse sker. Man får sedan snabbt och lätt svar, och mer än ofta så är det rätt artist och låtnamn man får…samt namn på albumet. Databasen heter Gracenote och verkar vara väldigt stor.

För att verkligen testa hur pass bra denna tjänsten är har jag gjort ett par test.

Test 1 – TV
I detta testet gjorde jag en direkt inspelning från tv’n. Jag satt ett tag och väntade på en låt som inte är allt för sönderspelad (ex. Britney). Låten jag valde att testa hittade jag på en utländsk kanal och heter Save Ferris – I want you to Want me. Bandet har jag lyssnat mycket på innan och denna låten likaså.. men jag testade.

Resultat: Inga problem

Test 2 – Förfest
Jag passade på att testa tjänsten under en förfest jag var på under helgen. Det var relativt hög musik, men samtidigt så vara folket ganska högljudda…. låten som spelades var Red Hot Chillipeppers – Californication.

Resultat: Inga problem

Test 3 – Nattklubb
Förfesten var över och vi begav oss till nattklubben. Här spelades Väldigt hög musik och det fanns massa annat oljud. Låten som spelades var Timbaland – The way I are.

Resultat: Efter 6 försök så gick det

Test 4 – Sång
Jag vill börja med att säga att jag absolut inte är någon som kan sjunga bra. Min träning kommer ifrån singstar 😉 Hur som helst försökte jag hitta en väldigt simpel låt som jag kunde sjunga. Det blev Cornelis Vreeswijk – Cecilia Lind på grund av att jag ville ha så lite intrument mm i bakgrunden.

Resutlat: Gick inte. kan bero på min sångförmåga 🙂

Test 5 – Gitarr
Plockade fram guran och provade lite låten Fergie – Big Girls Don’t Cry.

Resultat: Efter 3 försök gick det.

Advertisement

Kommentera