Windows 7 är installerat

oktober 11th, 2009 by Kristoffer Leave a reply »
Nu har jag äntligen fått tummen ur och installerar Windows 7 RC. Tidigare använde jag Windows Vista som egentligen fungerade ganska bra. Anledningen till bytet var helt enkelt för att prova.
Förutom Windows 7 har jag även grejjat ganska mycket med miljön för att få det jag alltid velat ha, men aldrig orkat. Nu kan jag genom ett kommando starta alla program, öppna alla mappar och stänga ner orelevanta saker inför filmkväll. Samma sak för programmering, surfning etc.
När det gäller själva operativsystemet så har jag inget att klaga på. Jag hade lite strul med att få igång en av mina SATA-diskar i början, men det löstes när jag byggde om i lådan lite (flyttade kablage, bytte portar etc).
Prestandamässigt så känns det lite snabbare, men framförallt så känns det inte bloatat som Vista gjorde. Det känns även som att man har mer kontroll i Windows 7 än vad man hade i Vista. Saker och ting är inte lika låsta.
Förhoppningsvis så är Windows 7 bara början på Microsofts nya sätt att tänka. Det ska bli ett sant nöje att få se vad som händer i Windows 8 och 9 som det nyligen läckte ut information om.

Nu har jag äntligen fått tummen ur och installerar Windows 7 RC. Tidigare använde jag Windows Vista som egentligen fungerade ganska bra. Anledningen till bytet var helt enkelt för att prova.

Windows 7

Förutom Windows 7 har jag även grejjat ganska mycket med miljön för att få det jag alltid velat ha, men aldrig orkat. Nu kan jag genom ett kommando starta alla program, öppna alla mappar och stänga ner orelevanta saker inför filmkväll. Samma sak för programmering, surfning etc.

När det gäller själva operativsystemet så har jag inget att klaga på. Jag hade lite strul med att få igång en av mina SATA-diskar i början, men det löstes när jag byggde om i lådan lite (flyttade kablage, bytte portar etc).

Prestandamässigt så känns det lite snabbare, men framförallt så känns det inte bloatat som Vista gjorde. Det känns även som att man har mer kontroll i Windows 7 än vad man hade i Vista. Saker och ting är inte lika låsta.

Förhoppningsvis så är Windows 7 bara början på Microsofts nya sätt att tänka. Det ska bli ett sant nöje att få se vad som händer i Windows 8 och 9 som det nyligen läckte ut information om.

Advertisement

2 comments

  1. Toby skriver:

    Vad är det för galen console du kör där?

  2. Kristoffer skriver:

    Har tappat bort URL’en, men programmet heter ”Console”, är skapad av Marko Bozikovic och versionen jag har är 1.5

    Ska försöka leta upp den igen under dagen.

Kommentera