Windows 8 2012 – The end of the world?

november 23rd, 2009 by Kristoffer Leave a reply »

MicrosoftMicrosofts nya operativsystem med kodnamn ”Windows 8” kommer lanseras 2012, samma år som enligt vissa är året då världen kommer gå under. Finns det ett samband? Skämt åsido, det är ganska så lätt att göra narr av Windows när man tänker tillbaka på de redan lanserade produkterna. Det skulle dock kunna vara ”the end of Microsoft operating systems as we know it”. Microsofts sista stora klientoperativsystem som det spekuleras om. Steve Ballmer har dock sagt att det inte skulle vara det… but who knows.

2012 är året då Microsoft planerar att få ut en ”Major release” av Windows 8. Det ska minst sagt bli intressant att se vilken riktning Microsoft kommer ta. Vi kanske får en hint om Internet explorer 9 hinner släppas innan?

Visades upp under utvecklarkonferensen Professional Developers Conference i Los Angeles.

Visades upp under utvecklarkonferensen Professional Developers Conference i Los Angeles.

Det har skrivits ganska så friskt om Windows 8 i både bloggar och på nyhetssajter, vilket inte i sig är så ovanligt. Det är däremot mer ovanligt att se så mycket spekulering när de precis har släppt en ny produkt (Windows 7), vilket jag inte kan minnas har skett tidigare.

Jag ser det som ett gott tecken för Microsoft som under de senaste året fått ta mycket kritik för bland annat Vista. De försöker hänga med i svängarna, leverera produkter som är rätt i tiden och som möter förväntningarna, och det går bättre nu.

Jag är själv en Windows 7-användare och är ganska nöjd än så länge. Innan Windows 7 använda jag Windows Vista som primärt operativ och det fungerade faktiskt ganska så bra. Det jag inte tålde var känslan av ett bloatat gränssnitt och dålig fil- och minneshantering.

Kikar man runt lite bland bloggar och nyhetssajter så verkar det dock som att Microsoft läcker som ett soll. Det mest intressanta jag har sett är att Windows 8 kan komma att göras i en 128-bit version, vilket är jäkligt speciellt. Men, det är inte bekräftat så klart. Spekulationer spekulationer.

Vi får väl se…

Advertisement

Kommentera